Team building de afaceri este un exerciţiu util şi excelent pentru îmbunătăţirea productivităţii şi eficienţei.

Acestea fiind spuse, majoritatea proprietarilor de afaceri trateaza conceptul de team building cu un oarecare scepticism şi dispreţ, în ciuda beneficiilor tangibile pe care le poate aduce la o echipă de angajaţi. De la  cea mai mare organizaţie până la cea mai mica firma, team buildingurile sunt de importanţă în aproprierea echipei, a personalului şi au rolul de a face o echipă de lucru mai competitiva, mai legata. Ca rezultat, acest lucru are un impact asupra producţiei din echipă şi se vor atinge mai rapid si mai usor obiectivele. Exerciţiile de team building vin într-o serie de forme diferite şi sunt în mare parte destinate pentru proprietarii de afaceri şi personalul lor.

Organizatorii de exerciţii de team building sunt perfect specializati şi ca atare, ei ştiu cum să răspundă la orice provocare. De la paintball, la rafting, la orientare, team building-ul poate fi aranjat într-o serie de activităţi diferite şi hobby-uri şi poate fi văzut ca o modalitate foarte bună pentru o echipă de angajaţi să se cunoască reciproc. Este, de asemenea, o modalitate foarte bună de a construi obligaţiuni şi prietenii, care pot consolida echipa dumneavoastra şi să conducă la un mediu mai prietenos de lucru.
Activitati Team Building: sunt si team buildinguri care pot fi realizate la locul de munca. Această activitate de team building permite participanţilor de a impartasi cunostintele lor acumulate şi înţelepciunea cu ceilalţi participanţi. În timpul acestei activităţi de team building, facilitam prin programele noastre ca participanţii să poata impartasi experienta lor si expertiza lor mult mai usor si sa colaboreze si sa comunice mult mai usor cu colegii.
Team buildingurile pot avea un impact semnificativ asupra modului în care o echipă conlucreaza. O echipă de străini care lucrează împreună ciudat nu poate fi la fel de eficace ca o echipa in care se stiu cu adevarat unul pe altul, atat la nivel social cat si in plan personal şi acesta este lucrul ce il putem pentru afacerea dumneavoastra, în cel mai scurt timp şi cheltuind foarte puţin.

 


 
Fiecare zi va aduce posibilitatea de a creste business-ul dumneavoastra  actual alaturi de noi. Vă ascultăm şi va oferim solutii eficiente care să răspundă nevoilor dumneavoastră sau  celor ale clientilor dumneavoastra. Suntem experti la traducerea acestor necesităţi în soluţii de marketing care functioneaza, arata foarte bine si comunica bine. Suntem experti si la traducerea acestora in fapte si in solutii optime si viabile.


Cum ajungeti formator sau chiar trainer in diverse programe pe Fonduri Europene?
Ca sa ajungeti trainer trebuie sa treceti prin mai multe faze.

Inainte de toate puteti incepe normal ca simplu lector, apoi formator, dupa care puteti obtine chiar si statutul de Trainer.
Cei 20.000 - 30.000 de români care implementează în prezent proiecte finanţate prin Fonduri Europene vor primi salarii în valoare totală de până la 1,7 - 2 miliarde de euro, costurile salariale reprezentând până la 40- 50% din valoarea totală a unui proiect. În acelaşi timp, se estimează că cel puţin 1,65 milioane de români vor participa la programe de calificare şi recalificare pe bani europeni până în 2020. Nu trebuie neaparat sa fiti Trainer, puteti fi doar formator in cadrul unui proiect pe Fonduri Europene.
În mare parte dintre proiectele finanţate din fonduri europene se solicită ca trainerii implicaţi să fie autorizaţi CNFPA, iar un alt criteriu, la fel de important, este ca trainerii să aibă competenţe dovedite prin diplome şi ani de experienţă în domeniul în care vor preda.
"În profesia de formator, adică în lucrul cu un grup de oameni, este important să se facă diferenţa între stilurile de învăţare ale cursanţilor, pentru a putea respecta şi eficientiza particularităţile fiecăruia. Ca să devii formator, trebuie să ai în primul rând studii superioare, apoi să participi la un curs de formare profesională, în urma căruia primeşti o diplomă/certificat de absolvire. Autorităţile naţionale responsabile de această diplomă sunt: Ministerul Muncii, CNFPA şi Ministerul Educaţiei". Un formator trebuie să aibă în primul rând receptivitate, flexibilitate şi răbdare.

Există însă şi foarte multe proiecte finanţate din aceleaşi fonduri europene care au drept scop "formarea de formatori", adică pregătirea trainerilor care vor preda în cadrul cursurilor finanţate din fonduri nerambursabile. Un exemplu în acest sens este chiar un proiect desfăşurat în prezent de CNFPA care va forma 3.000 de aşa-zişi "formatori" si care ar urma să aibă un job asigurat pe viitor, în cadrul acestor proiecte. De asemenea, şi Blocul Naţional Sindical, o organizaţie "campioană" la scrierea de proiecte finanţate din fondurile europene pentru resurse umane, formează câteva sute de formatori şi oameni care să scrie şi să conducă proiecte finanţate de UE. Acest proiect - OnStartup System faciliteaza accederea catre aceste joburi.

Pe de altă parte şi firmele de training specializate ca si noi sau cele cu care noi colaboram sunt interesate să câştige licitaţii prin care pot deveni parteneri în astfel de proiecte şi implicit, să livreze cursuri de formare pe bani europeni. Noi avem nevoie de persoane care sa gaseasca astfel de firme care sa dezvolte proiecte, iar dumneavoastra cu sprijinul nostru va veti ocupa personal de implementarea acestora, fie ca manageri de proiect, fie ca formatori sau alte posturi necesare pentru implementarea acestor proiecte. Exista o gama larga de posturi de care avem nevoie la nivel national.
O ofertă complexă poate implica resurse uriaşe (zile şi nopţi de muncă ale unei echipe de proiect formată de 5-6 oameni, resurse financiare mobilizate în scrisori de garanţie, logistică semnificativă ) etc.
Unul dintre principiile cheltuirii fondurilor europene este cel al egalităţii de şanse, deci toate licitaţiile sunt publice pentru a permite accesul la informaţie oricărei persoane interesate. Pentru a participa la o procederă de licitaţie, orice persoană interesată care îndeplineşte criteriile de calificare poate formula o ofertă.

Puteti deveni formatori sau traineri pe Fondurile Europene colaborand cu noi, trebuie inainte de toate sa va insusiti anumite detalii esentiale despre Fondurile Structurale, dupa care in functie de nivelul cunostintelor dumneavoastra sa activati intr-un anumit domeniu sau altul. Din acel moment puteti activa intr-un post sau altul la inceput ca lector, apoi in urma aprofundarii cunostintelor si daca doriti, puteti sa urmati un curs de formator pentru a putea fi eligibil. Daca ati fost selectat de catre noi puteti completa Formularul aflat la sectiunea Contact pe site-ul nostru, denumit: Regulament de Functionare a OnStartup-System, devenind astfel Membru Colaborator al OnStartup-System, prin care puteti solicita Mapa de Lucru care cuprinde inclusiv Acord-Contractul de Colaborare care va fi personalizat pentru fiecare persoana in parte. Acest Regulament de Functionare a OnStartup-System trebuie completat si trimis la adresa noastra oficiala: office@onstartup-system.eu

Cum ajungeti Mediator?

Este relativ usor de a deveni mediator, pentru a realiza acest lucru este necesar sa absolviti cursurile de formare mediatori.
Apoi aveti dreptul de a consilia atat persoane fizice, cat si companii romanesti, de stat si private, cat si companii straine in derularea afacerilor in Romania.

Poate sa fie mediator absolut orice persoana care a absolvit o facultate, deci nu trebuie neaparat sa aveti studii din drept sau juridice.

Calitatile unui mediator bun ar trebui sa fie urmatoarele: sa aiba abilitati de comunicare, sa fie o persoana de incredere, increderea fiind principalul aspect pe care il cauta persoanele care vin la mediere, au nevoie de o persoana care sa le confere incredere, care sa fie neutra si impartiala asa cum cere legea in privinta mediatorilor.

Pentru a deveni mediator trebuie sa ai studii superioare absolvite si o experienta de minim 3 ani intr-un domeniu, dar chiar si daca nu aveti experienta 3 ani de zile, puteti incepe sa colaborati cu noi pe partea de mediere ca si membru in echipa noastra, unde va puteti face aceasta experienta si unde puteti si castiga bani, apoi puteti activa ca si mediator independent.

Incepand cu data de 9 ianuarie 2013, se aplica prevederile legii 115 din 2012 conform careia partile unui litigiu sau ale unui potential litigiu sunt obligate ca inainte de a merge in instanta de judecata sa participe la o sedinta de informare in legatura cu medierea, mai concret asta inseamna ca instantele vor trimite partile catre mediatori ca sa se informeze asupra avantajelor medierii.

Cursul de mediere: un curs de 2 saptamani, un program de 8 ore/zi, orice persoana care face cursul la final dobandeste pregatirea teoretica si practica, la curs se fac medieri demonstrative organizate cu mediatori autorizati, cursantii intra in mediere si vad exact cum arata o mediere.

Este o profesie la inceput in Romania, in alte tari mai dezvoltate este folosita de foarte mult timp, populatia intelegand ca este folositoare.

 

 

© 2017 OnStartup-System. All rights reserved.